01

Selectie van kandidaten

De criteria van uw vacature worden afgestemd op de vaardigheden, competenties en skills waaraan de kandidaat moet voldoen.

Screening

Wij hebben een zoek en matching systeem geïntegreerd in ons programma. Dit helpt ons om zo de geschikt mogelijke kandidaten te vinden volgens de door uw bedrijf gevraagde competenties. 

Sollicitatiegesprek

Al onze kandidaten worden diepgaand gescreend om de kennis, competenties, motivatie en persoonlijkheid beter af te toetsen.

Selectie

Enkel de kandidaten die positief uit de screening komen worden doorgestuurd. Dit wil zeggen dat op basis van het sollicitatiegesprek, ervaring en referenties de juiste kandidaat, geselecteerd in functie van uw vacature, aan u wordt voorgesteld.

02

Voorstelling

De middenmoot onderscheiden van topkandidaten.
JobRecruiter stelt enkel maar die kandidaten voor waar wij 100% achterstaan.

Bespreking kandidatenfiche

Van de geselecteerde kandidaat wordt een uitgebreid interviewverslag bezorgd aan de werkgever.
Telefonisch word de keuze en/of bemerkingen uitgewisseld.

Opvolging

In overleg word op een later tijdstip de selectie beoordeelt en beslist indien de kandidaat al dan niet weerhouden wordt in het selectieproces. De kandidaat word op de hoogte gebracht van zijn/haar kandidatuur.

03

Samenwerking

Samen met werkgevers en werknemers bouwen aan een lange termijnvisie..
dat is onze doelstelling!

Opstart kandidaat

Indien een kandidaat geschikt bevonden word, wordt deze in contact gebracht voor verdere afspraken en voorwaarden mbt loon, etc...

Laat ons samenwerken

Wij selecteren een gemotiveerde m/v voor uw onderneming